een Classic Country band!

Een rivier en een moord. Dé ingrediënten voor een klassieke Murder Ballad. Dit genre inspireerde de bandleden van Poor Ellen Smith om een band te beginnen. Mooie ingetogen nummers waarbij altijd iemand, vaak de geliefde van de dader, het loodje legt bij de rivier. Waar deze morbide fascinatie precies vandaan komt? Dát zijn de bandleden in groepstherapie nog aan het onderzoeken… Maar niet echt een geschikt genre om een dampende feesttent op zijn kop te zetten, dat begrijpen de mensen van Poor Ellen Smith ook nog wel. De setlist van de band is dan ook in rap tempo uitgebreid en vervangen met stampende Country-classics. Countryhelden als Johnny Cash, Dolly Parton, Emmylou Harris, Hank Williams III en Patsy Cline passeren de revue. Gegarandeerd een feest der herkenning! Vakkundig gebracht door een stel muziekidioten waar de ervaring van afdruipt.

Voorop in de strijd gaat Country-diva Judith Petter op zang en gitaar. Ze wordt geflankeerd door gitarist Eddy van Buiten, toetsenist Jan Joustra, drummer Mark Maas en bassist Klaas Bos. Zij zorgen voor een frisse benadering: stone-washed country. Stevig neergezet en daarbij een dijk van een countrystem.

Uit het land van ‘Mooi Man’ (de kop van Overijssel), en it Fryske Heitelân. Meer country is er in Nederland domweg niet te vinden.